• Buurtwerk en activering
  • Activeringscentrum

Activeringscentrum

Bij het werken aan herstel zijn naast hulp bij financiën en huisvesting ook zaken als werk of zinvolle dagbesteding essentieel. Activering is binnen alle afdelingen van het Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag een belangrijk onderdeel van de dienstverlening. 

Voor bezigheden 'binnens- en buitenshuis' heeft het GLD verschillende mogelijkheden. In verschillende voorzieningen is er regelmatig koken voor en door cliënten, er worden spelletjes gedaan en een aantal bezoekers neemt deel aan het Haagse team voor de Dutch Street Cup. Diverse GLD afdelingen werken samen met Haagse welzijnsorganisaties met het oog op creativiteitscursussen.

Het GLD ontwikkelt steeds nieuwe producten gericht op dagbesteding. Op dit moment beschikken we bij Activeringscentrum Werk voor iedereen over de volgende activiteiten: 

Fietsenwinkel & werkplaats (Poolsterstraat)

Aan de Poolsterstraat heeft het Activeringscentrum van het Leger des Heils een fietsenwinkel. Hier worden fietsen verkocht voor schappelijke prijzen. U kunt hier denken aan prijzen vanaf 50 euro. Naast de fietsenwinkel heeft het Activeringscentrum ook een fietsenwerkplaats waar fietsen worden gerepareerd en/of opgeknapt voor klanten en de verkoop. De fietsen voor de verkoop worden ingekocht bij het fietsendepot Haaglanden en zijn opnieuw gegrafeerd door het fietsendepot.


Adres

Fietsenwinkel & werkplaats Leger des Heils
Poolsterstaat 11
2516 BN Den Haag

Openingstijden

Maandag 09.00 - 15.00 uur
Dinsdag 09.00 - 15.00 uur
Woensdag 09.00 - 15.00 uur
Donderdag 09.00 - 15.00 uur
Vrijdag 09.00 - 15.00 uur
Zaterdag en zondag gesloten.

Semiprofessionele wasserette (Poolsterstraat)

In deze wasserette wordt het wasgoed gedaan van de verschillende afdelingen van het Leger des Heils in Den Haag. Het wasgoed wordt op professionele wijze gewassen, gedroogd en gebouwen. De stappen worden met veel zorg en aandacht doorlopen. De inzet is hier gericht op doorstroom naar zo mogelijk betaald werk.

 

Kledingsorteercentrum (Poolsterstraat)

In het kledingsorteercentrum wordt kleding gebracht die mensen in kledingcontainers deponeren. Van deze kleding wordt bekeken welke stukken er verkocht kunnen worden in één van de kledingwinkels. De kledingwinkels worden vanuit het kledingsorteercentrum bevoorraad. Eén dagdeel per week heeft het kledingsorteercentrum een kledingbeurs voor cliënten van het Leger des Heils. Hier kunnen cliënten naartoe komen om voor een klein bedrag wat kleding op te halen.


 

Keuken / Kantine (Poolsterstraat)

In de keuken / kantine kunnen de medewerkers, vrijwilligers en cliëntmedewerkers van het Activeringscentrum dagelijks koffie drinken en lunchen. Hier staat voortdurend de koffie klaar. Ook wordt de tafel gedekt en wordt de lunch bereid, zodat iedereen om 12.00 uur kan aanschuiven om te eten. Na de lunch wordt alles opgeruimd en schoongemaakt.


 

Schoonmaak (Poolsterstraat)

Er wordt wekelijks gekeken naar schoonmaakwerkzaamheden die cliëntmedewerkers van het Activeringscentrum kunnen uitvoeren. Er kan dan gedacht worden aan het dagelijks schoonmaken van de nachtopvang, het opruimen en vegen van het bijbehorende terrein en het structureel zemen van de ramen. 
 

Groenvoorziening (Poolsterstraat)

Op diverse plaatsen moet groenonderhoud worden gedaan. Langs het gebouw en op de parkeerplaats moet eens in de aantal weken het onkruid verwijderd worden en moet bij de kledingwinkel aan de Hoefkade het tuintje onderhouden worden. Daarnaast zijn er nog meer plaatsen in Den Haag waar cliëntmedewerkers de groenvoorziening kunnen gaan oppakken. 
 

Gastheer / Baliewerkzaamheden (Poolsterstraat)

Cliëntmedewerkers fungeren als gastheer en voeren baliewerkzaamheden uit. Zo ontvangen zij mensen die zich melden voor afspraken bij het Activeringscentrum of ergens anders in het gebouw. Daarnaast moet de telefoon worden opgenomen en indien nodig worden doorverbonden en/of boodschappen worden opgenomen.

Chauffeur / Bijrijder (Poolsterstraat)

Het Activeringscentrum beschikt over 2 wagens (1 bus en 1 caddy). Met de bus worden spullen bij mensen opgehaald of worden spullen bezorgd. Met de caddy wordt onder andere het wasgoed rondgereden. De ritten variëren per dag. Als chauffeur worden representatieve cliëntmedewerkers gezocht. De bijrijder ondersteunt de chauffeur. 
 


Adres
Leger des Heils Activeringscentrum
Poolsterstraat 11
2516 BN Den Haag
Tel. 070-304 44 16
Fax 070-304 44 19

Kledingwinkel Leger des Heils (Hoefkade)

De kledingwinkel Leger des Heils biedt kleding van goede kwaliteit aan financieel minder draagkrachtigen in de Schilderswijk in Den Haag voor uiterst voordelige prijzen.

Het aanbod van de kledingwinkel wordt verkregen door Haagse bewoners die kleding doneren aan het Leger des Heils.
Naast de mogelijkheid van hergebruik van kleding biedt de kledingwinkel Leger des Heils voor cliënten van het GLD de mogelijkheid om werkervaring op te doen. Op die manier kunnen ze wennen aan collega's, omgaan met winkelend publiek en dag- en werkstructuur. 

                  

Adres
Kledingwinkel Leger des Heils
Hoefkade 428
2526 CK  Den Haag

Openingstijden: 
Maandag     12.00 - 15.00 uur
Dinsdag       09.00 - 15.00 uur
Woensdag   09.00 - 15.00 uur
Donderdag  09.00 - 15.00 uur
Vrijdag         09.00 - 15.00 uur

Zaterdag & zondag gesloten

Kledingwinkel De Opmaat (Wassenaarsestraat)

In de Wassenaarsestraat in Scheveningen heeft het kerkgenootschap van het Leger des Heils een kledingwinkel, waar kleding voor voordelige prijzen wordt verkocht. De kledingwinkel is voor iedereen toegankelijk. Naast het verkopen van kleding fungeert deze kledingwinkel als buurtsteunpunt en heeft het een keuken waar cliëntmedewerkers aan de slag kunnen.
 


Adres
Kledingwinkel De Opmaat
Wassenaarsestraat 8
2586 AP  Scheveningen

Openingstijden:
Dinsdag & vrijdag   10.30 - 14.30 uur


 

Goodwillwerk Leger des Heils regio Den Haag
St. Barbaraweg 4
2516 BT Den Haag

T (070) 3115540